I dag var jeg på butikken, og med det 10 dager siden jeg sist handlet noe. Ikke det at akkurat dèt er no bragd kanskje -jeg har en drøm om å være så selvberget jeg kan. Men et sted må man begynne.
Hvor mange flere greier seg med det de har i skap og fryser i nesten to uke?
Og enda så måtte jeg ikke handle nå heller.
Denne vinteren er jeg 100 prosent selvberget med poteter og kjøtt (elg og hjort). Jeg har også mer enn nok saft og syltetøy å ta av, flere glass har også gått bort i gaver her og der til gode naboer. Og jeg skal nok greie meg frem til bærsesongen er i gang igjen.
Ellers så har jeg kjøpt gulrøtter, kålrot og løk ganske så lokalt her. Dette er varer jeg lever lenge på, det er mye godt man kan lage med kjøtt og poteter altså. Ikke undervurder poteten!
Og disse er matvarer som står seg lenge. Kjøttet må selvsagt være i fryseren, men fryser det har vi. Jordkjeller og kaldt rom dèt har vi også.
Men det er en god del mat jeg slett ikke får kjøpt norskprodusert, som jeg likevel kjøper, og som jeg så absolutt hadde savnet hvis de sluttet å bli fraktet hit. Noe kan jeg kjøpe inn litt ekstra av og lagre. Slik som sukker, salt og annet krydder (jeg kjøper alt i store beholdere). Også kakao, sjokolade og kaffe (dessverre ikke i store beholdere, finnes egentlig det?). Det er mye vi kan ta for gitt i butikkhyllene!
Anbefaler å se denne videoen, som er fra en av mine favoritt YouTube-kanaler From Scratch Farmstead. De har ikke vært på butikken på tre måneder…
Har ikke vært på butikken på to uker. Selvforsynt med poteter, kjøtt og fisk i fryseren. Har tomater i fryseren som vi fikk overflod av sist sommer. Når jeg kommer til butikken kjøper jeg fersk basilikum og lager tomatsaus av de frosne tomatene. Tar vare på rester av middager siden vi bare er to i huset. Må nok snart på butikken for kaffe må man ha. Kjøpte en høst elgkjøtt av naboen, det var jo rene luksus av en middag.
Så herlig! 😀
Hvordan er du selvberget på kjøtt? Går du på jakt? 🙂 Blir bare nysgjerrig. Her i Oslo hadde jeg ikke hatt sjansen på å være selvberget på nesten noe som helst..
Ja. 😉 Vi jakter selv. Vi flår og parterer dyret selv (sammen med jaktlaget), og vi lager stek, karbonader og kjøttboller osv. helt selv.
Det ER mulig å være selvberget, med noe, selv om man bor i en by. Har du balkong, terrasser eller veranda kan man ha potter og kasser, og f.eks bli selvberget på tomat eller paprika osv. Felleshage er noe flere byer har også. 😉