Når er man gammeldags?

 

Når er man egentlig gammeldags, og hva er det som gjør noe helt utdatert?

Er det gammeldags å lage hjemmelaget syltetøy av selvplukket bær og frukt?

 

Jeg eier kun en dumbphone, bruker ikke en eneste App eller internett med mobilen. Jeg har hatt smartphone, det er ikke det, jeg vet hva jeg “går glipp av” og etter min mening er ikke det mye. Jeg savner det ikke et sekund og er superfornøyd med den dumme mobilen min. Den gir meg akkurat det jeg trenger.

 

Har du lest: JEG vil være den som er smart!

 

Jeg opplever ganske ofte at andre mener at jeg går glipp av noe, og at jeg er skikkelig utdatert og gammeldags.
Hvordan betaler jeg regninger? Holder meg oppdatert? Tar bilder? Chatter med andre? Kommer meg frem uten GPS? Blogger?
Ja, tenk at det er mulig. De greide det “før i tiden” også.

 

Men noen ganger kan jeg faktisk føle litt på å være både gammeldags og litt utdatert. Ikke bare når det gjelder hvilken mobiltelefon jeg bruker kanskje.

Er det gammeldags å sy egne klær av gamle klær?

 

For ja, det er enklere å ha Vipps og å kunne betale en person med èn gang i stedet for å overføre penger på konto eller å gi kontanter (for kontanter dèt er utdatert det). Det er praktisk å kunne Google det man lurer på med èn gang, med mobilen. Det er fint å ha alt på ett sted, som internett, kamera, nettbank, avis og blogg. Og det er mange steder som benytter en App for å f.eks betale for parkering, ferje, mat, lading av elbil osv.

 

Nå er det sjelden jeg har behov for å bruke slike Apper. Heldigvis finnes det, fortsatt, andre måter å betale for seg på. Ja, slik som man betalte for det før i tiden. Den dagen det ikke er mulig lengre, da, da blir jeg gammeldags da. Og utdatert. Men den dagen har ikke kommet, enda.

Er det gammeldags å kverne kjøttdeig fra selvjaktede slaktede dyr?

 

 

 

6 kommentarer
    1. Det er jo helt “inn” å sy egne klær – sy om gammelt til nytt osv…. 🙂 Men akkurat den vippsen og slikt er kjekt å ha, i min verden 🙂 Vi finner ut hva som passer og går for det 🙂

      1. Ja, å sy egne klær har blitt mere “inn”, men det er jo aller mest fordi noen (populære) har gjort det “inn”. Hvor lenge varer det før det er “ut” igjen? 😛 Helt klart enig i at alle bør gjøre det som passer for seg! Men dette med Vipps og Apper osv. er noe som blir mer og mer påtvunget nå i vår tid, er det etterhvert mulig uten? Jeg ville aller helst ha betalt for alt med kontanter, har SÅ mye mer kontroll over pengene når man fysisk kan se at de forsvinner (etter å ha betalt for noe). Men DA blir jeg plutselig gammeldags, sant? Ville du ha hatt kontanter fra meg, hvis jeg f.eks skulle betalt deg tilbake for noe?

    2. Jeg har ikke VIPPS, men betaler med bankkortet her og der. OG setter over penger til folk jeg skylder. Men jeg ser de rynker litt på nesen, vil ha det gjennom VIPPS liksom. Eller problemet er spesielt hvis de må inn på EGEN bank for å gi MEG penger. Jeg sier at de kan bare droppe å betale meg 😀 Har penger nok. Trenger ikke 40 kr for en kaffe jeg har lagt ut for. De kan heller kjøpe en kaffe senere til meg. Jeg er også lei å ha APPER over alt. Lettere at det er flere steder man kan bli svindlet gjennom… Men ellers har jeg både smartmobil etc. F eks er jo noen ting sikkert lurere å ha på mobilen, som billetter med tog, fly etc. I stedet for å skulle skrive ut billetter etter man har kjøpt dem på nett osv. Slipper papirbruken. JEG liker så klart papirbilletter.. Jeg bare tenker at miljømessig er det vel bedre…

      1. Det virker som at vi er like her Frodith! 😉 Kjenner meg veldig igjen i dette.
        Når det gjelder billetter så skriver jeg nok ut disse på papir, men det er ytterst sjelden jeg reiser med tog (fly reiser jeg ikke med!). Men du har helt rett i at det er mye bedre for miljøet å bruker mindre papir.

    3. Jeg er IKKE flink. Men har nå i alle fall prøvd meg på å selge klærne mine på Rewear. Gjenbruksbutikk hvor man leier stativ. Og jeg kjøper mest på bruktbutikker. Men generelt kjøper jeg nok for mye. Men igjen… Hvis man vil “gå over” fra kjedebutikker hvor små indiske barn sitter og syr gratis… til å ha bruktbutikker som BÆRER… vel, da må jo noen handle der også tenker jeg. Holde liv i dem. Skaffe arbeidsplasser.. osv. Ikke lett å vite hvordan tenke mest mulig riktig..

      1. Jeg tenker at det aller beste er å ikke kjøpe for ofte. Og når man først kjøper klær, velger brukt, eller klesplagg med god kvalitet som varer, lenge.
        Å skaffe arbeidsplasser er selvsagt viktig, men en jobb skal ALDRI gå på helsa løs, den skal ikke skade mennesker, dyr eller natur. Og det skal helt klart ikke være barnearbeid eller slaveri.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg