Hjemmelaget Leppepomade

 

Å kjøpe produkter i større beholdere, som har flere bruksområder, kan være lønnsomt for både bankkontoen, miljøet og naturen. Det er mye du kan lage selv hjemme. Og det er mye det lønner seg at vi lager selv også. *Jeg har forresten lest at det du ikke kan spise bør du ikke bruke på huden heller. I dette innlegget skal du få oppskrift på leppepomaden jeg bruker.

 

Oppskriften inneholder kokosolje, som også egner seg godt både til steking og baking. Sheasmør er tradisjonelt brukt mot tørr, hard og ru hud. Eksem, utslett, kløe, og svie fra solbrenthet, insektbitt og brennesle. Bivoks kan brukes til å støpe lys og til impregnering av lær. Bivoks har i tillegg betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper og er perfekt for å ivareta og mykgjøre tørr, sprukken og irritert hud. Jojobaolje er fin til bruk på hele kroppen, både til hår- og hudpleie, og egner seg godt til rens av ansikt -og fjerning av sminke. Eteriske oljer har mange bruksområder, men er kanskje mest kjent for god duft og aroma. Eterisk olje har også egenskaper til å lindre plager som lett hodepine, søvnløshet, stive muskler og ledd, insektbitt, solbrenthet, ved symptomer på forkjølelse og mye mer. Eteriske oljer er også perfekte til bruk i badekaret, fotbad og massasje.

 

I stedet for å stadig måtte kjøpe en ny leppepomade som blir kastet etter at innholdet er brukt opp -er det altså mye bedre, både for natur OG lommebok, å kjøpe produkter som har flere bruksområder, og beholdere som kan brukes igjen og igjen.

 

Jeg anbefaler å lese gjennom hele oppskriften og finne frem alt du trenger, før du starter.

Oppskriften gir ca. 50 ml leppepomade

Dette trenger du:

20 g Sheasmør
20 g Kokosolje
20 g Bivokspellets
1 ts (5ml) Jojobaolje
0.25 – 0.50 ml E-Vitaminolje
1 ml Eterisk olje

1 ml = ca. 20 dråper

Krukker til leppepomaden
Kjøkkenhåndkle
Kjeler (bolle) til vannbad
Kjøkkenvekt
Skje
Slikkepott

 

* Start med å vaske beholderne du skal ha leppepomaden i. Disse må være helt rene og tørre.
Tips til bokser og krukker du kan bruke: bokser det har vært leppepomade i før, vaselin, små krukker i glass eller rustfritt stål det har vært f.eks: syltetøy i, krydder, tannkrem, såpe, sild, osv.

 

* Kok opp vann i en kjele til vannbad, og bruk en mindre kjele eller en bolle (som tåler høy varme) til å ha i denne. Vannet skal ikke koke, reguler temperaturen underveis mens du smelter sammen ingrediensene.

 

* Tilsett sheasmør, kokosolje og bivoks i kjelen/ bollen over vannbadet. Smelt sammen mens du rører.

 

* Når dette er smeltet sammen, skru av varmen helt og tilsett jojobaolje, E-vitamin olje og den eteriske oljen du vil ha. Jeg brukte peppermint.
NB! Noen eteriske oljer kan irritere huden. Eterisk olje er et naturprodukt, men må brukes med varsomhet og i riktig mengde ettersom den inneholder en høy konsentrasjon av urten/planten den kommer fra. Og noen kan reagere på disse urtene/plantene.

 

* Rør godt sammen.

 

* Nå kan du teste om du synes det er nok eterisk olje i leppepomade din. Ta litt pomade på en skje, la det kjøles ned og smør det på leppene – liker du smaken eller vil du tilsette noen dråper til?

 

* Ta så kjelen av vannbadet og tørk kjelen med et kjøkkenhåndkle, sørg for å få tørket vekk alt vannet.

 

* Hell leppepomaden forsiktig over i beholderne. Bivoksen gjør at det stivner fort, så vær rask. Men stivner det i kjelen mens du holder på, kan du varme det opp i vannbadet igjen.

 

* La det stivne helt før du skrur på lokket.

 

* Det lønner seg å oppbevare leppepomaden i kjøleskapet til den skal brukes. Den har en holdbarhet på ca. 6 måneder.

 

– Lykke til –

 

 

*Kilde: God helse

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg